Ostoskori

Asiakastuki: asiakastuki@gustus.fi

🚚 Ilmainen toimitus alkaen 50€

Pinaattipiirakka

Ainesosat

  • 100 g kylmää voita
  • 200 g jauhoja (“00”)
  • 50 g kylmää vettä
  • sutsu-suola
  • pippuria maun mukaan
  • 550 g pinaattia
  • 30 g tuoretta vihreää sipulia (noin 2 kpl)
  • oliiviöljy
  • 3 munaa
  • 200 g tuoretta kermaa
  • 80 g Caciocavallo-juustoa tai 120 g Gorgonzola-juustoa (voimakkaamman maun saamiseksi).
  • timjamia maun mukaan

Ohjaus

  1. Sekoita kulhossa jauhot ja paloiteltu kylmä voi sormien välissä ravistellen, kunnes seos on murenevaa. Lisää suola ja pippuri ja sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää kylmää vettä vähän kerrallaan sekoittaen, kunnes taikina on tasaista. Muotoile taikina palloksi, vaivaa se taikinakalvoksi ja laita se jääkaappiin noin 1 tunniksi.
  3. Hienonna sillä välin vihreää sipulia ja paista miedolla lämmöllä oliiviöljyssä muutama minuutti.
  4. Lisää pestyt pinaatinlehdet ja kuumenna kannen alla muutama minuutti, kunnes pinaatti on pehmennyt. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna jäähtyä.
  5. Ota taikina jääkaapista ja kauli se jauhotetulla alustalla noin 1 mm paksuksi. Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm:n kokoinen voideltu piirakkavuoka taikinalla ja leikkaa reunan yli ulottuvat taikinasuikaleet pois.
  6. Sekoita täytettä varten munat ja kerma haarukalla. Lisää juustokuutiot ja sekoita.
  7. Kerro puolet jäähtyneistä pinaatinlehdistä taikinan pohjalle, kaada päälle munaseos ja lisää juustokuutiot.
  8. Lisää päälle loput pinaatinlehdet ja timjami. Peitä taikinakaistaleilla ja muodosta ruudukkokuvio. Paista 180 °C:ssa 55 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen leikkaamista.

Varastointi osoitteessa

Säilytä pinaatti jääkaapissa ja käytä 2 päivän kuluessa. Taikina voidaan myös pakastaa leivonnan jälkeen.

Neuvoja

Jos haluat voimakkaamman maun, voit käyttää Caciocavallon sijasta 120 g Gorgonzola-juustoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Gustus Trade OÜ

Tietosuojakäytäntö