Ainesosat
- 100 g kylmää voita
- 200 g jauhoja (“00”)
- 50 g kylmää vettä
- sutsu-suola
- pippuria maun mukaan
- 550 g pinaattia
- 30 g tuoretta vihreää sipulia (noin 2 kpl)
- oliiviöljy
- 3 munaa
- 200 g tuoretta kermaa
- 80 g Caciocavallo-juustoa tai 120 g Gorgonzola-juustoa (voimakkaamman maun saamiseksi).
- timjamia maun mukaan
Ohjaus
- Sekoita kulhossa jauhot ja paloiteltu kylmä voi sormien välissä ravistellen, kunnes seos on murenevaa. Lisää suola ja pippuri ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää kylmää vettä vähän kerrallaan sekoittaen, kunnes taikina on tasaista. Muotoile taikina palloksi, vaivaa se taikinakalvoksi ja laita se jääkaappiin noin 1 tunniksi.
- Hienonna sillä välin vihreää sipulia ja paista miedolla lämmöllä oliiviöljyssä muutama minuutti.
- Lisää pestyt pinaatinlehdet ja kuumenna kannen alla muutama minuutti, kunnes pinaatti on pehmennyt. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna jäähtyä.
- Ota taikina jääkaapista ja kauli se jauhotetulla alustalla noin 1 mm paksuksi. Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm:n kokoinen voideltu piirakkavuoka taikinalla ja leikkaa reunan yli ulottuvat taikinasuikaleet pois.
- Sekoita täytettä varten munat ja kerma haarukalla. Lisää juustokuutiot ja sekoita.
- Kerro puolet jäähtyneistä pinaatinlehdistä taikinan pohjalle, kaada päälle munaseos ja lisää juustokuutiot.
- Lisää päälle loput pinaatinlehdet ja timjami. Peitä taikinakaistaleilla ja muodosta ruudukkokuvio. Paista 180 °C:ssa 55 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen leikkaamista.
Varastointi osoitteessa
Säilytä pinaatti jääkaapissa ja käytä 2 päivän kuluessa. Taikina voidaan myös pakastaa leivonnan jälkeen.
Neuvoja
Jos haluat voimakkaamman maun, voit käyttää Caciocavallon sijasta 120 g Gorgonzola-juustoa.