Ostoskori

Asiakastuki: asiakastuki@gustus.fi

🚚 Ilmainen toimitus alkaen 50€

Muffinsit suklaalastuilla

Ainekset (12 muffinssiin)

  • 125 g pehmeää voita (huoneenlämmössä)
  • 265 g jauhoja (suosittelemme Caputo 00 leivontajauhoja)
  • 135 g sokeria
  • 135 g täysmaitoa (huoneenlämmössä)
  • 110 g kananmunia (noin 2 keskikokoista kananmunaa, huoneenlämmössä).
  • 100 g tummaa suklaata
  • 1 vaniljatanko
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 ripaus suolaa
  • 10 g leivinjauhetta

Valmistelu

  1. Anna voin olla jääkaapissa vähintään tunnin ajan, jotta se pehmenee.
  2. Yhdistä pehmeä voi ja sokeri suuressa kulhossa. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on kuohkeaa ja kermaista.
  3. Leikkaa vaniljatanko auki ja kaavi siemenet pois veitsellä.
  4. Lisää vaniljasiemenet voiseokseen ja sekoita hyvin.
  5. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin vatkaten jokaisen lisäyksen jälkeen.
  6. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda suoraan taikinaan. Lisää ripaus suolaa.
  7. Jatka vatkaamista, kunnes kuivat aineet on sekoitettu taikinaan.
  8. Lisää maito pieninä annoksina sekoittaen, kunnes taikina on tasaista ja kokkareetonta.
  9. Sekoita 80 g suklaalastuja lastalla.
  10. Jaa taikina tasaisesti paperilla vuoratun muffinivuoan syvennyksiin, niin että jokainen syvennys täyttyy noin 2/3 täyteen.
  11. Ripottele päälle loput suklaalastut.
  12. Paista 180 °C:n esilämmitetyssä uunissa 18-20 minuuttia, kunnes muffinit ovat kullanruskeita ja hammastikku irtoaa puhtaana, kun pistät sen muffinin keskelle.

Varastointi ja suositukset

Muffinit säilyvät ilmatiiviissä astiassa 2-3 päivää. Halutessasi muffinit voi pakastaa ja lämmittää hieman uunissa ennen tarjoilua. Voit halutessasi käyttää suklaalastuja suklaalastujen sijasta tai lisätä pieniä päärynänpaloja, jolloin saat herkullisen suklaa-päärynämuffinssin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Gustus Trade OÜ

Tietosuojakäytäntö