Ostoskori

Asiakastuki: asiakastuki@gustus.fi

🚚 Ilmainen toimitus alkaen 50€

Italialainen litteä leipä

Schiacciata on perinteinen toscanalaisperäinen litteä leipä, joka sekoitetaan usein focacciaan. Tämä resepti sisältää yksinkertaiset vaiheet aidon schiacciatan valmistamiseksi kotona.

Ainesosat

  • 200 g tavallisia jauhoja (suosittelemme Caputo 00 -jauhoja)
  • 300 g Manitoban jauhoja
  • 340 g kylmää vettä
  • 3 g hiivaa (suosittelemme Caputon hiivaa)
  • 5 g hienoa suolaa
  • 5 g silavaa
  • 20 g ekstra-neitsytoliiviöljyä
  • Ekstra-neitsytoliiviöljy pintakäsittelyä varten, q.b.
  • Peittää ohutsuolen pinnan, q.b..

Valmistelu

  1. Sekoita kulhossa Manitoba- ja tavalliset jauhot.
  2. Hienonna tuore hiiva käsien välissä ja lisää se jauhoihin.
  3. Sekoita osa vedestä ja jätä osa myöhempää käyttöä varten.
  4. Aloita taikinan sekoittaminen puulusikalla, lisää loput vedestä ja jatka sekoittamista.
  5. Lisää oliiviöljy ja jatka sekoittamista puulusikalla, lisää sitten hunaja.
  6. Jatka taikinan sekoittamista, kunnes siitä tulee hieman pehmeää ja tahmeaa.
  7. Kostuta kädet kevyesti ja vaivaa käsin nostamalla taikinan reunaa ja nostamalla se keskelle. Toista tätä useita minuutteja.
  8. Lisää suola ja siirrä taikina kevyesti öljyttyyn kulhoon, peitä muovikelmulla ja anna kohota noin 90 minuuttia tai kunnes taikina on kaksinkertaistunut.
  9. Kun taikina on kohonnut, kostuta työpinta ja kädet kevyesti, aseta taikina työpinnalle ja tee 3 vahvistavaa taittoa. Aseta alareuna työpinnalle ja ylätaitos sen päälle, toista vielä 2 kertaa. Muotoile palloksi, peitä ja anna kohota vielä 30 minuuttia.
  10. Aseta leivinpaperilevylle 30×40 cm:n kokoinen leivinpaperilevy, voitele levy öljyllä ja käännä kohonnut taikina levylle. Venytä sormenpäilläsi, jolloin syntyy vain focaccian klassiset reiät. Suihkuta pinnalle hieman vettä ja hieman lisää öljyä.
  11. Lisää suolaa maun mukaan (perinteinen versio ei ole liian suolainen). Paista esilämmitetyssä uunissa, staattisessa tilassa, 230°:ssa noin 7 minuuttia, laske sitten lämpötila 190°:een ja jatka paistamista vielä noin 9 minuuttia. Poista schiacciata pelliltä ja aseta se uunin ritilälle, paista vielä noin 9 minuuttia 190 asteessa. Kun olet ottanut sen uunista, sivele schiacciataa vielä hieman öljyllä ennen kuin nautit sen puhtaana tai leikkaat sen kahtia ja täytät sen.

Säilytys ja vinkit

Jos haluat nauttia schiacciatan vielä rapeana, suosittelemme syömään sen heti, mutta voit säilyttää sitä suljetussa pussissa 1-2 päivää. Tässä tapauksessa suosittelemme lämmittämään sitä lyhyesti uunissa ennen syömistä. Hunaja on ravintoa hiivalle, mutta se myös antaa taikinalle kauniin kultaisen ulkonäön. Jos sinulla ei ole kotona hunajaa tai haluat vaihtoehdon, kokeile käyttää samaa määrää maltaita tai sokeria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Gustus Trade OÜ

Tietosuojakäytäntö