Ostoskori

Asiakastuki: asiakastuki@gustus.fi

🚚 Ilmainen toimitus alkaen 50€

Uunipasta parmigiana-tyyliin

Saimme inspiraatiota kahdesta italialaisesta klassikkoreseptistä, uunipastasta ja munakoiso parmigianasta, valmistaaksemme runsaan ja herkullisen pääruoan: lumaconi alla parmigiana! Tämä jättimäinen pasta-annos sopii erinomaisesti runsaille ja täyteläisille kastikkeille, jotka voidaan myös muuntaa herkullisiksi täytteiksi, kuten lumaconeiksi makkaran ja savujuuston kanssa. Parmigiana-muunnelmaa varten aloitimme yksinkertaisella tomaattikastikkeella, jossa on basilikaa, jota sitten rikastetaan paistetuilla munakoisoilla, mozzarellalla ja Parmigiano-juustolla ennen uunissa gratinointia. Tämä sopii täydellisesti valmisteluun silloin, kun odotat vieraita, sillä sillä sillä aikaa, kun ruokalaji kypsyy uunissa, sinulla on aikaa huolehtia vieraista!

Ainesosat

  • 300 g munakoisoja
  • 600 g mozzarellaa
  • 200 g Parmigiano Reggiano DOP (SAN)
  • 50 g basilikaa
  • Ekstra-neitsytoliiviöljyä tarvittava määrä
  • Tarvittava määrä hienoa suolaa munakoisoja varten
  • 30 g yleiskäyttöisiä jauhoja (tyyppi “00”)
  • 200 g maapähkinäöljyä paistamiseen
  • 600 g tomaattisäilykkeitä (tomaattipyree)
  • 800 g ekstra-neitsytoliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • Basilikan lehtiä koristeeksi
  • Tarvittava määrä hienoa suolaa
  • Tarvittava määrä mustapippuria

Valmistelu

  1. Leikkaa munakoisot kuutioiksi ja laita ne siivilään. Lisää 30 g karkeaa suolaa ja anna niiden seistä vähintään tunnin ajan, jotta ylimääräinen vesi poistuu.
  2. Valmista tomaattikastike: kaada pannulle oliiviöljyä ja kuumenna valkosipulinkynnet siinä. Lisää tomaattimurska, mausta suolalla ja pippurilla ja hauduta kevyesti 30 minuuttia. Poista valkosipulit, lisää basilikanlehdet, jotka on murskattu käsin, ja laita kastike sivuun.
  3. Paista mozzarellakuutiot öljyssä ja kuivaa ylimääräinen öljy pois talouspaperilla. Peitä munakoisokuutiot tasaisesti jauhoilla ja paista ne öljyssä kullanruskeiksi. Valuta ylimääräinen öljy paperipyyhkeillä ja laita sivuun.
  4. Keitä lumaconpastaa suolatussa vedessä 8 minuuttia. Valuta ja sekoita pastakastikkeen joukkoon.
  5. Voitele 30×20 cm:n kokoinen vuokavuoka oliiviöljyllä. Laita puolet pastasta siihen, lisää paistetut munakoisot, mozzarellakuutiot ja muutama revitty basilikanlehti. Lisää päälle loput pastasta ja peitä parmigianojuustolla.
  6. Paista 180 asteessa 30 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

Varastointi osoitteessa

Parmigiana lumacon säilyy jääkaapissa kelmulla peitettynä enintään 2 päivää. Pakastamista ei suositella.

Neuvoja

Vieraita on tulossa, mutta olet huolissasi, ettet voi suunnitella aikaa oikein? Ei hätää! Voit valmistaa muotin etukäteen ja paistaa sen ilmoitetun ajan mukaan ennen tarjoilua. Varmistaaksesi, että kastike jakautuu tasaisesti pastaan, voit kaataa osan kastikkeesta suoraan pastan joukkoon!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Gustus Trade OÜ

Tietosuojakäytäntö