Ainekset (11 kappaletta)
- 250 g tatrajahu
- 125 g tavallisia jauhoja (Farina 00)
- 140 g kylmää voita
- 140 g ruskeaa sokeria
- 2 munaa
- 175 g mustikkahilloa (täytteeksi)
Ohjaus
Tattarijauhokeksien valmistaminen
- Laita tattarijauhot ja tavalliset jauhot tehosekoittimeen, lisää kylmä voi ja työstä, kunnes seos muuttuu hiekkaiseksi.
- Lisää ruskea sokeri ja kananmunat ja työstä uudelleen, kunnes seos on tasaista.
- Nosta seos työtasolle ja vaivaa nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina ruokakoneeseen ja anna seistä jääkaapissa vähintään 20 minuuttia.
- Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla noin 3 mm paksuksi suorakulmioksi.
- Leikkaa halkaisijaltaan 6,5 cm:n kokoisella keksiveitsellä 22 keksiä. Tee sitten pienemmällä, halkaisijaltaan 3 cm:n kokoisella keksileikkurilla reikä 11 keksiin.
- Aseta keksit leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 180 asteessa esilämmitetyssä uunissa noin 20 minuuttia.
- Anna keksien jäähtyä kokonaan, ennen kuin levität mustikkahilloa koko keksin päälle joko pursotinpussilla tai teelusikalla.
- Aseta varovasti keksi, jossa on reikä, päälle ja paina kevyesti, jotta hillo levittyy reunoille.
Varastointi osoitteessa
Säilytä tattarikeksejä ilmatiiviissä astiassa 3-4 päivää.
Voit myös säilyttää taikinaa jääkaapissa 3-4 päivää tai pakastaa sen.
Neuvoja
Lisää taikinaan hienonnettua rosmariinia, joka sopii täydellisesti tattarijauhojen makuun. Voit käyttää myös erityyppistä sammalta, mutta suosittelemme tuoretta ja hapanta sammalta.