Ostoskori

Asiakastuki: asiakastuki@gustus.fi

🚚 Ilmainen toimitus alkaen 50€

Tartar-keksit

Ainekset (11 kappaletta)

  • 250 g tatrajahu
  • 125 g tavallisia jauhoja (Farina 00)
  • 140 g kylmää voita
  • 140 g ruskeaa sokeria
  • 2 munaa
  • 175 g mustikkahilloa (täytteeksi)

Ohjaus

Tattarijauhokeksien valmistaminen

  1. Laita tattarijauhot ja tavalliset jauhot tehosekoittimeen, lisää kylmä voi ja työstä, kunnes seos muuttuu hiekkaiseksi.
  2. Lisää ruskea sokeri ja kananmunat ja työstä uudelleen, kunnes seos on tasaista.
  3. Nosta seos työtasolle ja vaivaa nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina ruokakoneeseen ja anna seistä jääkaapissa vähintään 20 minuuttia.
  4. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla noin 3 mm paksuksi suorakulmioksi.
  5. Leikkaa halkaisijaltaan 6,5 cm:n kokoisella keksiveitsellä 22 keksiä. Tee sitten pienemmällä, halkaisijaltaan 3 cm:n kokoisella keksileikkurilla reikä 11 keksiin.
  6. Aseta keksit leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 180 asteessa esilämmitetyssä uunissa noin 20 minuuttia.
  7. Anna keksien jäähtyä kokonaan, ennen kuin levität mustikkahilloa koko keksin päälle joko pursotinpussilla tai teelusikalla.
  8. Aseta varovasti keksi, jossa on reikä, päälle ja paina kevyesti, jotta hillo levittyy reunoille.

Varastointi osoitteessa

Säilytä tattarikeksejä ilmatiiviissä astiassa 3-4 päivää.

Voit myös säilyttää taikinaa jääkaapissa 3-4 päivää tai pakastaa sen.

Neuvoja

Lisää taikinaan hienonnettua rosmariinia, joka sopii täydellisesti tattarijauhojen makuun. Voit käyttää myös erityyppistä sammalta, mutta suosittelemme tuoretta ja hapanta sammalta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Gustus Trade OÜ

Tietosuojakäytäntö