Nutella-krepit ovat todellinen herkku, josta on vaikea kieltäytyä, olipa kyseessä sitten keskipäivän tai keskiyöllä nautittu välipala! Tässä on helppo resepti, jotta voit tehdä niitä kotona.
Ainesosat (14 kreppiä, halkaisija 18 cm):
- 3 keskikokoista munaa
- 250 g vehnäjauhoja (tyyppi 00)
- 500 ml täysmaitoa
- 40 g voita (pannun rasvaamiseen)
- Nutella, 420 g
- tomusokeria (maun mukaan)
Valmistelu:
- Taikinan valmistaminen Sulata voi varovasti kattilassa ja anna jäähtyä. Riko sillä välin munat korkeareunaiseen kulhoon ja lisää maito. Sekoita, kunnes muodostuu homogeeninen tahna. Lisää jäähtynyt voi ja sekoita uudelleen. Siivilöi jauhot kulhoon ja sekoita voimakkaasti, kunnes jauhot ovat sekoittuneet huolellisesti taikinaan. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan seistä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
- Paistaminen Kuumenna halkaisijaltaan 18 cm:n kreppipannu ja voitele se voilla. Kaada pannulle ruokalusikallinen taikinaa niin, että se peittää tasaisesti pannun pinnan. Kypsennä kreppiä keskilämmöllä noin 1 minuutti, kunnes reunat alkavat hieman irrota. Käännä crepe pannulla ja kypsennä toista puolta vielä 1 minuutti. Aseta valmis crepe lautaselle ja toista toimenpide, kunnes kaikki taikina on käytetty.
- Täyttö ja tarjoilu Laita noin 30 g Nutellaa jokaisen krepin keskelle ja levitä tasaisesti lusikan kääntöpuolella. Taita crepe ensin kahtia ja sitten uudelleen kolmion muotoiseksi. Ripottele päälle tomusokeria ja tarjoile.
Varastointi:
- Taikina säilyy ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa enintään 12 tuntia.
- Paistetut krepit voidaan pakastaa asettamalla niiden väliin leivinpaperia. Voit sulattaa ja lämmittää kreppien määrän tarpeen mukaan.