Ostoskori

Asiakastuki: asiakastuki@gustus.fi

🚚 Ilmainen toimitus alkaen 50€

Paistetut paprikat

Uunissa paahdetut paprikat ovat yksinkertainen ja herkullinen lisuke, joka sopii monenlaisten pääruokien kanssa. Uunissa kypsentäminen antaa paprikoille hennon savuisen maun ja tekee niistä pehmeitä. Ne sopivat myös täydellisesti maalaismaiseksi alkupalaksi paahtoleivän ja oliivien kanssa!

Ainekset (4 hengelle):

  • 1 kg punaisia paprikoita
  • 1 kg keltaisia paprikoita
  • 100 g taggiasca-oliiveja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • Persilja (maun mukaan)
  • Ekstra-neitsytoliiviöljy (maun mukaan)
  • Suola (maun mukaan)
  • Mustapippuri (maun mukaan)

Valmistelu:

  1. Valmistelu ja paistaminen Kuumenna uuni 220 asteeseen (staattinen lämpö). Aseta paprikat leivinpaperilla vuoratulle pellille ja suolaa kevyesti. Paahda paprikoita esilämmitetyssä uunissa noin 50 minuuttia, kunnes kuori on hieman ruskistunut. Poista paprikat uunista ja aseta ne kulhoon ja peitä ne kelmulla. Anna niiden jäähtyä, jotta höyry pehmentää kuoren, jolloin paprikat on helpompi kuoria.
  2. Paprikoiden kuoriminen ja maustaminen Kuori ja siemenistä paprikat. Leikkaa paprikan hedelmäliha noin 1 cm leveiksi suikaleiksi. Laita paprikat kulhoon. Hienonna valkosipuli ja persilja ja lisää ne paprikoiden joukkoon. Sekoita oliivit joukkoon.
  3. Tarjoilu Mausta paprikat oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Sekoita huolellisesti ja anna roalan seistä jääkaapissa vähintään 20 minuuttia, jotta maut sekoittuvat. Tarjoile paprikat jäähdytettyinä paahtoleivän tai muiden lisukkeiden kanssa.

Varastointi:

Uunissa paahdetut paprikat säilyvät jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa 3-4 päivää.

Neuvoja:

Voit halutessasi lisätä ruokaan hieman balsamiviinietikkaa tai punaviinietikkaa, jotta annos saa hieman hapokkaan sävyn, joka sopii hyvin paprikoiden makeuden kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Gustus Trade OÜ

Tietosuojakäytäntö