Ainekset (7 bruschettaa varten)
- 300 g bataatteja
- 125 g brie-juustoa
- 150 g vadelmia
- 1 tl ruskeaa sokeria
- Ripaus chilijauhetta
- 20 g kuorittuja hasselpähkinöitä
- Oliiviöljy
- Suola
- Viipaloitu rosmariini
- Mustapippuri
Valmistelu
- Pese ja kuivaa bataatit ja leikkaa ne pituussuunnassa 5-6 mm:n paksuisiksi viipaleiksi kuorimatta.
- Laita viipaleet kulhoon, lisää oliiviöljy, suola, pippuri ja hienonnettu rosmariini. Sekoita hyvin.
- Aseta perunaviipaleet pellille ja paista 200 °C:n uunissa noin 20-25 minuuttia.
- Kun perunaviipaleet paistuvat, leikkaa brie-juusto 7 viipaleeksi ja yritä saada perunaviipaleiden kaltaisia paloja.
- Valmista vadelmakastike: laita ruskea sokeri, chilijauhe ja puolet vadelmista kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia, kunnes seos muuttuu soseeksi. Painele seos siivilän läpi ja kerää kastike kulhoon. Anna jäähtyä, lisää loput vadelmat ja sekoita varovasti.
- Kun perunaviipaleet ovat kypsiä, ota ne uunista. Aseta viipale brie-juustoa jokaisen viipaleen päälle ja laita takaisin uuniin 240 °C:n lämpötilaan 4-5 minuutiksi, jotta juusto sulaa.
- Kun juusto on sulanut, ota bruschetta uunista, lisää vadelmakastike ja hienonnetut pähkinät.
- Lisää vastajauhettua mustapippuria ja viipaloituja rosmariinin oksia.
Palvelevat
Tarjoile bataattibriketti heti.
Vihje
Jos brie-juustoa ei ole saatavilla, voit käyttää myös scamorza-juustoviipaleita saman vaikutuksen aikaansaamiseksi.
Varastointi osoitteessa
Suosittelemme bataattibruchettojen nauttimista heti valmistuksen jälkeen. Vadelmakastike voidaan valmistaa etukäteen ja lämmittää uudelleen tarjoilun yhteydessä.