Ainesosat (4 annosta varten):
- 200 g mozzarellaa
- 2 keskikokoista munaa
- Suola, maun mukaan
- Mustapippuria, maun mukaan
- 8 viipaletta valkoista hapantaikinaa (pancarrè)
- 50 g täysmaitoa
- Nurmi, tarvittaessa
Valmistelu:
- Leikkaa pateeviipaleiden reunat pois, kuivaa mozzarella ja leikkaa se viipaleiksi. On tärkeää, että mozzarella on hyvin kuivaa, jotta siitä ei irtoa nestettä kypsennyksen aikana.
- Vatkaa munat erillisessä kulhossa, lisää hieman suolaa ja pippuria.
- Ota yksi viipale pastaa ja aseta sen päälle mozzarellaviipaleet, peitä se toisella pastaviipaleella kuin voileipä.
- Kasta voileipä maitoon ja sitten kananmunaan, lopuksi leipä korppujauhoseokseen, joka peittää varovasti taikinan pinnan ja reunat.
- Vuoraa leivinpaperilla leivinpelti ja aseta voileivät sille. Paista esilämmitetyssä uunissa 200 asteessa 15 minuuttia staattisessa tilassa.
- Ota uunivuoka uunista ja tarjoile Mozzarella in Carrozza kuumana sulatetun juuston kanssa.
Varastointi:
Mozzarella in Carrozza on parasta nauttia heti valmistuksen jälkeen, jotta se säilyy rapeana. Pakastamista ei suositella.
Neuvoja:
Haluatko lisätä makua Carrozzalen uunissa valmistettuun mozzarellaan? Lisää täytteeseen sardellifileitä – ne ovat vastustamattomia!