Ostoskori

Asiakastuki: asiakastuki@gustus.fi

🚚 Ilmainen toimitus alkaen 50€

Lohta ja uuniperunoita

Ainesosat

  • 600 g lohta
  • 600 g perunoita
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • Rosmariinia maun mukaan
  • Timjami maun mukaan
  • Suolaa maun mukaan
  • Ekstra-neitsytoliiviöljyä maun mukaan
  • Mustapippuria maun mukaan

Valmistelu

  1. Kuori perunat ja leikkaa ne puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.
  2. Laita kattila vettä tuleen ja lisää etikka. Kiehauta vesi.
  3. Keitä perunoita kattilassa suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät liian pehmeitä.
  4. Voitele samaan aikaan paistovuoka oliiviöljyllä ja lisää timjamin- ja rosmariininoksat.
  5. Valuta perunat ja aseta ne pellille. Sivele oliiviöljyllä ja paista esilämmitetyssä uunissa 200 °C:ssa 25 minuuttia.
  6. Ota vuoka uunista ja työnnä perunat reunoille. Aseta lohifileet keskelle ja mausta suolalla.
  7. Vaihda uunitila staattiseksi ja paista 190 °C:ssa noin 15 minuuttia.
  8. Käännä uuni takaisin tuulettimelle ja paista vielä 10 minuuttia, jotta ne ovat rapeita.
  9. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile kuumana.

Varastointi osoitteessa

Säilytä lohta ja perunoita ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa enintään kaksi päivää. Pakastamista ei suositella.

Neuvoja

Paistamiseen käytetään joskus eri uunitiloja: staattinen tila estää ruokaa kuivumasta ja tuuletintila luo rapean kuoren. Lohi ja perunat tarvitsevat erilaiset kypsennysajat, joten on tärkeää kypsennellä ne erikseen ja paistaa ne sitten yhdessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Gustus Trade OÜ

Tietosuojakäytäntö