Ainesosat
- 600 g lohta
- 600 g perunoita
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- Rosmariinia maun mukaan
- Timjami maun mukaan
- Suolaa maun mukaan
- Ekstra-neitsytoliiviöljyä maun mukaan
- Mustapippuria maun mukaan
Valmistelu
- Kuori perunat ja leikkaa ne puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.
- Laita kattila vettä tuleen ja lisää etikka. Kiehauta vesi.
- Keitä perunoita kattilassa suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät liian pehmeitä.
- Voitele samaan aikaan paistovuoka oliiviöljyllä ja lisää timjamin- ja rosmariininoksat.
- Valuta perunat ja aseta ne pellille. Sivele oliiviöljyllä ja paista esilämmitetyssä uunissa 200 °C:ssa 25 minuuttia.
- Ota vuoka uunista ja työnnä perunat reunoille. Aseta lohifileet keskelle ja mausta suolalla.
- Vaihda uunitila staattiseksi ja paista 190 °C:ssa noin 15 minuuttia.
- Käännä uuni takaisin tuulettimelle ja paista vielä 10 minuuttia, jotta ne ovat rapeita.
- Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile kuumana.
Varastointi osoitteessa
Säilytä lohta ja perunoita ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa enintään kaksi päivää. Pakastamista ei suositella.
Neuvoja
Paistamiseen käytetään joskus eri uunitiloja: staattinen tila estää ruokaa kuivumasta ja tuuletintila luo rapean kuoren. Lohi ja perunat tarvitsevat erilaiset kypsennysajat, joten on tärkeää kypsennellä ne erikseen ja paistaa ne sitten yhdessä.