Ostoskori

Asiakastuki: asiakastuki@gustus.fi

🚚 Ilmainen toimitus alkaen 50€

Pikkuruinen pasta-annos sieniä ja saksanpähkinäraguaineen kanssa

Pici on perinteinen toscanalainen tuorepasta, joka tässä reseptissä yhdistetään runsaaseen sieni- ja pähkinäaguun – herkullinen ja ravitseva kasvisversio klassisesta ragusta.

Ainekset (4 hengelle):

Valmistella pieni:
  • 300 g durumvehnäjauhojauhoja
  • 160 g haaleaa vettä
  • ripaus hienoa suolaa
Raguun valmistukseen:
  • 400 g sieniä (pleurotus, portobello, champignonit)
  • 70 g kuivattua purjoa
  • 150 g saksanpähkinöitä
  • 300 g tomaattipyreetä
  • 1 porkkana
  • ½ sipuli
  • 1 selleri
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl tomaattipastaa
  • 25 g öljyssä kuivattuja tomaatteja
  • 60 g punaviiniä
  • 500 g kasvislientä
  • Tuoreet yrtit (maun mukaan)
  • Oliiviöljy (maun mukaan)
  • Hienoa suolaa ja mustapippuria (maun mukaan)

Valmistelu:

  1. Piirakan valmistaminen Siivilöi mannajauhot työtasolle ja tee kuoppa keskelle. Lisää vesi ja ripaus suolaa. Sekoita ainekset keskenään haarukalla ja aloita vaivaaminen käsin, kunnes saat tasaisen ja kimmoisan taikinan. Peitä taikina kelmulla ja anna levätä jääkaapissa 30 minuuttia.
  2. Ragun valmistaminen Kun taikina lepää, laita kuivatut pavut likoamaan veteen. Viipaloi tuoreet sienet ja hienonna purjo. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja lisää hienonnettu porkkana, sipuli, selleri ja valkosipuli. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes vihannekset ovat pehmeitä, lisää tomaattipyree ja sekoita hyvin.
  3. Sienten ja pähkinöiden lisääminen Lisää pilkotut sienet ja kuivattu purjo pannulle, mausta suolalla ja pippurilla ja paista, kunnes sienet ovat ruskistuneet. Lisää punaviini ja anna alkoholin haihtua. Sekoita joukkoon saksanpähkinät, tomaattipyree ja kasvisliemi ja hauduta miedolla lämmöllä noin 2 tuntia, kunnes pata on paksuuntunut ja maut ovat sekoittuneet.
  4. Pastan keittäminen ja tarjoilu Kun pata on valmis, keitä pastaa hieman suolatussa vedessä noin 6-7 minuuttia, kunnes se on al dente. Murskaa ja sekoita pasta pataan. Tarjoile kuumana!

Varastointi:

Pikkuruinen pasta voi säilyä huoneenlämmössä päivän tai kaksi kahden keittiöpyyhkeen välissä. Voit halutessasi myös pakastaa pienen palan.

Neuvoja:

Käytä erilaisia sieniä makusi mukaan – esimerkiksi purjoa, samppanjoja tai muita metsäsieniä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Gustus Trade OÜ

Tietosuojakäytäntö